Baseball against Cancer Clinic

Ieder jaar organiseren wij op de in de meivakantie een honkbal clinic voor de jeugd. Het doel van deze clinic dag is om door middel van een sportactiviteit geld op te halen in de strijd tegen kanker.

Tijdens de clinic worden alle onderdelen van de honkbalsport behandeld.
Zo krijg je een stukje algemene training, positietraining en slagtraining. We sluiten de dag af met onderlinge wedstrijden.  De clinic staat onder leiding van een grote groep professionele honkballers, internationals en ervaren coaches.

 

De eerstvolgende clinic is op: Woensdag 3 mei 2023

 

 


 

Hoe kan ik mij aanmelden?
Via het inschrijfformulier op onze website kun jij je aanmelden voor de jaarlijkse clinic. In dit inschrijfformulier vragen wij onder andere je naam, leeftijd, de klasse waarin je honkbalt en de positie waarop je wilt trainen. Deze informatie gebruiken wij om je in te delen in een team. Deze indeling krijg je ongeveer een week voor aanvang van de clinic per e-mail toegezonden. Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld wordt je doorverwezen naar de Mollie betaalapplicatie. Via deze betaalapplicatie voldoe je het inschrijfgeld. Dit kan via Ideal of PayPal. Op het door jou opgegeven e-mailadres ontvang je een factuur. Deze factuur is het bewijs dat jij correct bent ingeschreven voor de clinic.

Wat is de Baseball against Cancer clinic?
Sinds 2012 organiseren wij jaarlijks een honkbalclinic voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar oud. De clinic is een training die wordt gegeven door de beste honkballers die ons land kent. Veel  van de instructeurs hebben gespeeld voor professionele honkbalorganisaties in het buitenland, maken deel uit van het Nederlands honkbalteam, spelen in de Nederlandse hoofdklasse of komen uit voor jong oranje.

De dag wordt geopend in het stadion. Hierbij worden alle instructeurs aan de deelnemers voorgesteld en wordt er stilgestaan bij de ziekte kanker. Dit gebeurd mede door een indrukwekkende minuut stilte. Na de opening verzamelen de deelnemers bij het team waar zij staan ingedeeld. Gedurende het ochtendprogramma wordt er getraind op trainingsonderdelen die horen bij de positie die de deelnemer heeft opgegeven. Het middagprogramma bestaat voor alle deelnemers uit een slagcircuit, loopoefeningen gevolgd door onderlinge wedstrijden. Na de sportactiviteiten wordt de dag in het stadion afgesloten met een sluitingsceremonie.

Indeling Baseball against Cancer 2023